четвртак, 7. мај 2020.

Hleb iz šerpe

Hleb iz šerpe
Hleb iz šerpe





Bila sam nestrpljiva i isekla vruć hleb samo da vidim da li ima rupica !

Potrebno je :

800 gr belo brašno
100 gr ječmeno brašno
2 kašičice soli
20 gr kvasac
650 ml mlake vode
1 kašičica šećer

Priprema :

U činiju pomešati belo i ječmeno brašno.Mlaku vodu sjediniti sa kvascem ,dodati šećer , so i postepeno dodavati u  činiju sa brašnom mešajući varjačom.Sjediniti ,Testo je meko i lepljivo.Pokriti prianjajućom folijom i ostaviti najmanje 18 h.

Šerpu zagrevati sa poklopcem na 200 C. Testo isipati na pobrašnjenu radnu površinu,varjačom okretati testo i staviti ga u šerpu za pečenje zajedno sa poklopcem.Peći na 200 C oko 20 minuta a zatim skinuti poklopac i dopeći još 10 minuta.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар