недеља, 17. мај 2020.

Hleb iz šerpe
Hleb iz šerpe




Nema ništa lepše nego kad ceo sprat miriše na tek ispečen,vruć hleb !

Potrebno je :

900 gr belo brašno
2 kašičice soli
20 gr kvasac
650 ml mlake vode
1 kašičica šećer

Priprema :

U činiju isipati pola pripremljenog brašna i dodati so.Mlaku vodu sjediniti sa kvascem ,dodati šećer i  postepeno dodavati u  činiju sa brašnom mešajući varjačom.Sjediniti ,Testo je meko i lepljivo.Pokriti prianjajućom folijom i ostaviti najmanje 18 h.

Šerpu zagrevati sa poklopcem na 200 C. Isipati ga na pobrašnjenu radnu površinu,varjačom okretati testo i staviti  u šerpu za pečenje zajedno sa poklopcem.Peći na 200 C oko 20 minuta a zatim skinuti poklopac i dopeći još 10 minuta.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар