среда, 6. мај 2020.

Ražani hleb koji se ne mesi
Ražani hleb koji se ne mesi





Ako želite hleb tamnije boje i jačeg ukusa,za večeru ili doručak a da sve umesite varjačom onda je ovaj baš za vas !

Potrebno je :

400 gr ražano brašno
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
40 gr kvasac
450 ml tople vode

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom,izmrviti kvasac i dodati kašiku ražanog brašna.Promešati i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu činuju isipati pola primpremljenog brašna,dodati so,isipati nadošli kvasac i uz pomoć preostalog brašna varjačom mešati testo.

Testo lepo varjačom sjediniti,pokriti prianjajućom folijom i ostaviti da se udvostruči.Testo je mekše.Naraslo testo isipati u pleh u kome će se peći,nožem napravite zareze ,pustite 10 ak minuta dok se ugreje rerna i peći na 200 C prvih nekoliko minuta a zatim smanjiti teperaturu na 180 i dopeći hleb još 20 minuta.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар