уторак, 18. април 2017.

Nugat torta

Nugat torta
Nugat torta








Ispunila sam slatku želju moje drage Petre !Kremasta i puna fila zadovoljila je ukuse i probirljivih sladokusaca !

Potrebno je za koru (x3) :

6 belanaca
6 kašika šećera
4 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike ulja

Potrebno za I fil :

18 žumanaca
900 ml mleka
300 gr šećera
4 pudinga od vanile
450 gr margarina
200 gr bele čokolade

Potrebno za II fil :

600 gr krem šlaga
500 ml mineralne vode
200 gr crne čokolade
300 gr mlevenih lešnika

Potrebno za dekoraciju :

30 gr šećerne perle
menaž glazura
50 gr krupno seckanih lešnika

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne istpopi oko 5 minuta ).
Isključiti mikser pa dodati mleven orah,ulje i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Peći na 200 C oko 12 minuta.Na isti način napravite još 2 kore.Ohladiti.

Žumanca umutite penasto sa šećerom,dodajte puding i malo mleka.Sve umutite mikserom i zakuvajte fil sa mlekom.U vruće dodati belu čokoladu.Margarin umutite penasto i sjedinite ga sa hladnim filom.

Umutite krem šlag sa mineralnom vodom,dodajte krupno rendanu crnu čokoladu i samleven lešnik.

Filovanje :

kora,1/3 I fila,1/3 II fila,kora...

Menaž glazuru otopite  na 1 minut,promešajte i prelijte tortu.Pustite malo da se prohladi pa čačkalicom šarajte tortu po želji i pospite šećernim mrvicama.Okolo dekorišite seckanim lešnikom.

Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар