уторак, 21. јануар 2020.

Voćna pita

Voćna pita
Voćna pita




U originalnom receptu je sa sirupom od naranđže,ja više volim malinu !Em dekorativna,em ukusna !

Potrebno je za kore :

150 gr omekšali margarin
100 gr šećer
1 kesica prašak za pecivo
1 jaje
100 ml mleka
450 gr brašna

Potrebno za čokoladni fil :

350 ml mleka
100 gr čokolade
4 kašika šećera
1 puding od čokolade
120 gr margarin

Potrebno za voćni fil :

300 ml sirup od maline
2 pudinga od maline
300 ml vode

Za glazuru :

200 gr crne čokolade
10 kašika ulja
50 gr bele čokolade

Priprema :

Prvo napravite filove.Razmutite puding od čokolade sa malo mleka a ostatak mleka staviti da provri sa šećerom.Zakuvati puding i pri kraju kuvanja dodati čokoladu ,mešati dok se ne otopi.Kad se fil ohladi izmiksati ga sa omekšalim margarinom.

Sirup od malina pomešati sa malo vode,staviti da provri a pudinge od malina razmutiti sa malo vode i zakuvati puding.
Zamesite testo od jajeta,šećera,omekšalim margarinom,mlekom i brašnom pomešanim sa praškom za pecivo.Odmah testo podeliti na 5 delova.Merite vagicom testo da bi bile kore iste.Svaku koru rasklagijati do veličine pleha(najboklje na pek pairu)i peći na prevrnuti pleh oko8-9 minuta.Kora treba da ostane bela.

Filovati naizmenično filove.Fil od maline je potrebno mazati dok je fil još mlak.Ceo kolač pritisnuti nekim težim predmetom da se sjedine kore i fil.Čokoladu otopiti sa uljem na pari preliri ceo kolač.Dobro rashladiti i uživati u kusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар