понедељак, 20. јануар 2020.

Voćne praline

Voćne praline
Voćne praline





Ko voli praline ?Ali ne one koje liče na kupovne već one sa punjenenjem kao kod "čiza".U potrazi sa savršenim  receptom nastadoše ove moje sa kombinacijom malina i borovnica i crne kvalitetne čokolade !Jeste duži vremenski period za pravljenje ali se na kraju trud isplati !

Potrebno je :

400 gr  kvalitetne čokolade
8 kašika ulja
400 gr mix crvenog voća(maline,borovnica)
10 kašika šećera
10 gr želatin

Priprema :

Otopiti na pari čokoladu sa uljem ,pustiti da se malo prohladi pa staviti po jednu kašičicu čokolade u svaki otvor za praline.Četkicom premazati unutrašnjost kalupa.Pustiti da se čokolada stegne.Postupak ponoviti još dva puta .

Dok se čokolada steže napravite fil.Pomešati crveno voće(ja sam koristila maline i borovnice),preliti sa 100 ml vode i dodati 10 kašika šećera.Kuvati na laganoj vatri deset minuta.

Želatin preliti da 3 kašika vode i ostaviti da nabubri.Voćni fil skloniti sa ringle,pustiti nekoliko minuta da se prohladi pa umešati želatin i ostaviti da se skroz ohladi ali ne i stegne.

Puniti svaku šupljinu pralina filom ali ne do kraja.Ostaviti malo prostora da možete dodati još jednu kašičicu čokolade kako bi ste zatvorili pralinu.
Pustiti da se dobro stegne i ohladi.

Sutradan izvaditi praline iz kalupa i služiti.Ova mera je dovoljno za 800 gr pralina .
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар