Posni mafini sa tikvicom |
Tražila sam dugo posni recept za mafine,nekako su mi bili suvi.Konačno se završila pretraga jer sam upravo pronašla recept s kojim sam zadovoljna !
Potrebno je :
100 ml ulja
3 šoljice kisela voda
1 manja tikvica
3 šoljice belog brašna
3 šolje žuto kukurtuzno brašno
1 kesica prašak za pecivo
1 ravna kašičica soli
30 gr susam
3 gr morske soli
Priprema :
Neoljuštenu tikvicu izrendati,posoliti i ostaviti 30 minuta da tikvica pusti sok.Dodati zatim ulje,kiselu vodu,obe vrste brašna,prašak za pecivo i sve izmešati kašikom.Puniti kalup za mafine i posuti susamom i morskom solju.(u zavisnosti koliko tikvica pusti svoj sok ,smanjite količinu kisele vode).
Peći na 200 C oko 20 minuta.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар