понедељак, 2. април 2018.

Posni mafini sa tikvicom

Posni mafini sa tikvicom
Posni mafini sa tikvicom







Tražila sam dugo posni recept za mafine,nekako su mi bili suvi.Konačno se završila pretraga jer sam upravo pronašla recept s kojim sam zadovoljna !

Potrebno je :

100 ml ulja
3 šoljice kisela voda
1 manja tikvica
3 šoljice belog brašna
3 šolje žuto kukurtuzno brašno
1 kesica prašak za pecivo
1 ravna kašičica soli
30 gr susam
3 gr morske soli

Priprema :

Neoljuštenu tikvicu izrendati,posoliti i ostaviti 30 minuta da tikvica pusti sok.Dodati zatim ulje,kiselu vodu,obe vrste brašna,prašak za pecivo i sve izmešati kašikom.Puniti kalup za mafine i posuti susamom i morskom solju.(u zavisnosti koliko tikvica pusti  svoj sok ,smanjite količinu kisele vode).
Peći na 200 C oko 20 minuta.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар