четвртак, 22. март 2018.

Posna rozenka sa šampinjonima

Posna rozenka sa šampinjonima
Posna rozenka sa šampinjonima









Ko voli pečurke ovo je prava kombinacija za posno predjelo.Savršeno se uklapa za sve prilike,brzo pravi,lako seče,sočna i puna fila.Svaka preporuka !

Potrebno je :

1 pakovanje kore za rozen tortu
150 gr margarin
300 gr šampinjoni
3 kašika ulja
1 glavica crni luk
3 čena beli luk
1 kašika sveži peršun
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
150 gr kačkavalj
12 kašika gustina
1 l vode

Priprema :

Gustin razmutti sa malo vode a ostatak vode staviti da provri.Dodajte kašičicu soli i kad provri zakuvajte gustin (kao puding).Ostavite da se hladi.

Na ulju stavite da porumeni sitno sečen crmi luk.Kad blago porumeni dodajte izgnječen beli luk a zatim sitno sečene šampinjone.Dinstajte na laganoj vatri dok voda ne ispari.Posolite,dodajte bibera,začinsko bilje i sitno sečen list peršuna.Ostavite da se fil hladi.

Margarin umutite penasto , dodajte hladan fil od gustina.Sve izmiksajte , dodajte fil od pečuraka i rendani kačkavalj.Izmešati špatulom i mazati svaku koricu(po 3 kašika na jednu koru).Malo fila ostavite za odozgore i narendajte kačkavalj.Ostavite da se stegne i sastojci sjedine.
Seći štanglice i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !