![]() |
Posna rozenka sa šampinjonima |
Ko voli pečurke ovo je prava kombinacija za posno predjelo.Savršeno se uklapa za sve prilike,brzo pravi,lako seče,sočna i puna fila.Svaka preporuka !
Potrebno je :
1 pakovanje kore za rozen tortu
150 gr margarin
300 gr šampinjoni
3 kašika ulja
1 glavica crni luk
3 čena beli luk
1 kašika sveži peršun
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
150 gr kačkavalj
12 kašika gustina
1 l vode
Priprema :
Gustin razmutti sa malo vode a ostatak vode staviti da provri.Dodajte kašičicu soli i kad provri zakuvajte gustin (kao puding).Ostavite da se hladi.
Na ulju stavite da porumeni sitno sečen crmi luk.Kad blago porumeni dodajte izgnječen beli luk a zatim sitno sečene šampinjone.Dinstajte na laganoj vatri dok voda ne ispari.Posolite,dodajte bibera,začinsko bilje i sitno sečen list peršuna.Ostavite da se fil hladi.
Margarin umutite penasto , dodajte hladan fil od gustina.Sve izmiksajte , dodajte fil od pečuraka i rendani kačkavalj.Izmešati špatulom i mazati svaku koricu(po 3 kašika na jednu koru).Malo fila ostavite za odozgore i narendajte kačkavalj.Ostavite da se stegne i sastojci sjedine.
Seći štanglice i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар