петак, 06. октобар 2017.

Domaće lepinje

Domaće lepinje
Domaće lepinje









Ko je za vruće lepinje ?Miriše ceo stan,ma kakav stan cela zgrada !Nek otera ovaj kišni dan !

Potrebno je :

20 gr kvasac
100 ml vode
300 ml mleka
1 kašičica šećer
2 kašičice soli
1 kašika ulja
700 gr brašna

Priprema :

Aktivirati kcvasac.Pomešati mlaku vodu sa mlekom,izmrviti kvasac,dodati šećer i jednu kašiku brašna.Promešati pa ostaviti 5 minuda da krene kvasac.

U drugu posudu staviti ulje,so,isipati nadošli kvasac i uz pomoć brašna zamesiti glatko ali ne i tvrdo testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da naraste.

Naraslo testo isipati na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 4 loptice.Pokriti ih i ostavite 30 minuta da miruju.

Nakon tog vremena rukama rastanjiti testo ,posuti brašnom i staviti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Opet ostavite 15 minuda da krenu pa peći na 220 c oko desetak minuta,bliže gornjem grejaču.Uživati u ukusu.
Prijatno !