среда, 8. фебруар 2017.

Boemska torta

Boemska torta
Boemska torta








Torta koja nikad ne izlazi iz mode .Torta puna oraha i dvobojni fil učiniće da potražite parče više !

Potrebno je :

7 belanaca
7 kašika šećera
150 gr oraha

Ispeći 3 identične kore.

Potrebno za I fil :

21 žumance
10 kašika šećera
12 kašika brašna
8 vanilin šećera
100 ml mleka
250 gr margarina

Potrebno za II fil :

7 jaja
7 kašika šećera
200 gr čokolada
250 gr margarina

Za dekoraciju :

100 gr mleven orah

Priprema :

Belanca umutiti u čvrst šam pa postepeno dodati šećer.Nastaviti mućenje još 10-ak minuta dok se ne istopi šećer pa isključiti mikser i dodati mleven orah.Peći na 200 C oko 10 minuta.
Na isti način ispeći još dve kore.(ukupno 3 ).

Za I fil je potrebno da umutite žumanca sa šećerom.Kad smesa postane bela dodati brašno, mleko i vanilu,sve izmiksati da nema grudvica i kuvati fil na pari.Fil je gotov kad počne varjača da ostavlja trag u šerpi.Kad se fil ohladi dodati umućen margarin.

Za II fil je potrebno da jaja umutite sa šećerom dok ne pobele.Kuvati fil na pari.Pri kraju kuvanja dodati čokoladu izlomljenu na sitne parčiće.Ohladiti .Umutiti margarin pa sjediniti sa hladnim filom.

Filovati :

kora,žuti fil,čokoladni fil,kora,žuti,čokoladni fil,kora žuti fil.Posuti mlevenim orasima.

Tortu dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар