петак, 10. фебруар 2017.

Kornetići sa ruskom salatom

Kornetići sa ruskom salatom
Kornetići sa ruskom salatom












Kafa sa šlagom ili nescafe  i lepa reč?Šta god da odlučite uživajte u ukusu !Kornetići punjeni ruskom salatom zadovoljiće i ukus probirljivih!Lepo provedite vikend i uživajte u lepom vremenu !

Potrebno je :

1 kg lisnatog testa
3 veće šargarepe
3 veća krompira
100 gr grašak
3 jaja
3 kisela krastavca
300 gr šunke
300 gr majoneza
po ukusu soli
po ukusu začinslo bilje
100 gr kačkavalja

Ako nemate modle za kornetiće napravite ih od kartona.Isecite krug,zasecite po sredini,urolajte,napravite kornet,zalepite lepljivom trakom i umotajte sa svih strana alu folijom.

Lisnato testo razvući oklagijom tanko.Isecite točkićem trake otprilike 20x5mm.Svaku traku umotajte oko korneta i kraj malo pritisnite jače da se ne bi otvorio.Poređati u pleh i peći na 200 C oko 10 minuta u zavisnosti od rerne.Pečene kornetiće pustite da se prohlade pa ih skinuti sa korneta.Vrlo lako se skidaju,nije potrebno dodatno podmazivati.Ohladite.

Skuvajte šargarepu,krompir i grašak.Procedite i isecite na sitne kockice.Jaja,krastavce i šunku takođe iseckati na sitne kockice i sjedine sa povrćem.Posoliti,dodati začinsko bilje i majonez.Sjediniti sve sastojke i napravite kompaktnu smesu.
Ovom smesom punite kornetiće neposredno pre služenja.Svaki kornetić umočiti u sitno rendani kačkavalj.
Uživati u prelepom ukusu.
Prjatno !