уторак, 7. фебруар 2017.

Kremasti kolač sa malinama

Kremasti kolač sa malinama
Kremasti kolač sa malinama







Ko je za kolač sa malinama ?Kremast,sočan,malinast i još sa lešnikom !Kako odoleti ?

Potrebno za koru :

7 belanaca
15 gr šećer
140 gr lešnik
60 gr brašna
1 prašak za pecivo
50 ml ulja

Potrebno za žuti fil :

7 žumanaca
120 gr šećera
500 ml mleka
2 kesice vanilin šećera
10 gr želatin
100 gr bele čokolade
400 ml slatke pavlake

Potrebno za fil sa malinom :

100 ml vode
100 gr šećera
450 gr malina
10 grama želatin

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer.Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleven lešnik,ulje i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 180 C oko 15 minuta.Ohladiti.Pečenu koru preseći po dužini na dva dela.

Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli.Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.

Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri.Kad je krem gotov skinuti sa vatre,sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi.Mešati dok se ne otopi.

Kad se krem ohladi,izmiksati pavlaku i dodati u kremu.

Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 mnuta.Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.U prohlađeno voće dodati želatin.Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.Žuti fil namažite preko fila od malina,stavite koru pa opet žuti fil.Posuti mlevenim lešnikom.Ohladiti.
Uživati u prelepom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар