петак, 9. децембар 2016.

Posna torta sa malinama

Posna torta sa malinama
Posna torta sa malinama













#onokad neko voli zelenu boju !Nadam se da sam ispunila zadatak.Srećna slava !

Potrebno je umutiti 2 kore od po :

1 čaša od jogurta sok od naranđže-gazirani
1 čaša šećera
2 čaše brašna
2 kašike ulja
2 kašeke đžema od kajsije
1 prašak za pecivo

Potrebno za fil :

1 litar gaziranog soka od naranđže
200 gr pudinga od vanile
400 gr margarina
200 gr šećer u prahu
800 gr malina

Potrebno za dekoraciju :

300 gr posni šlag
300 ml mineralne vode
100 gr bele čokolade
6 kašika ulja
100 gr crne čokolade
30 gr zelene mrvice za torte

Priprema :

U vanglicu sipajte sok od naranđže ,dodajte šećer,ulje,đžem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.Peći u pleh koga ste obložili papirom za pečenje na 200 C oko 10 minuta.Umutiti još jednu identičnu koru.Ohladiti !

Puding razmutite sa malo soka a ostatak soka stavite da se  zagreva.Kad provri dodajte puding,smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje.Ohladiti.

Margarin umutite penasto.Dodajte šećer u prahu i polako dodajte,kašiku po kašiku skuvanog pudinga.Umutite u penastu smesu.

Finalni postupak :

kora,pola malina,pola fila,kora,maline fil.
Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja.
Otopite crnu čokoladu sa 3 kašika ulja.Prohladite.

Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte.Na pola papira isipajte crnu a na pola belu čokoladu.Pospite zelenim mrvicama.Pustite par minuta da se prohladi a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom.Ostavite da se stegne čokolada.

Šlag umutite sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji.Skidati čokoladu sa papira,naizmenično crnu i belu i ređati oko torte.

Dobro rashladiti.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар