недеља, 11. децембар 2016.

Novogodišnji cvetići sa višnjama

Novogodišnji cvetići sa višnjama
Novogodišnji cvetići sa višnjama












Predlog za slatko pecivo za predstojeće praznike.Mi ovako zasladismo nedelju !

Potrebno je :

1 jaje
300 ml mleka
100 ml voda
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
1 klašičica soli
3 kašika ulja
rendana kora limuna
800 gr brašna

Potrebno za fil :

300 gr višanja
100 gr šećera

Za premazivanje :

1 jaje
150 gr margarina
1 vanilin šećer
po želji šećer u prahu

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mleko,vodu,izmrviti kvasac,dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati špatulom i ostavite par minuta da krene kvasac.

U drugu posudu stavite jaje,so,ulje,polovinu brašna,isipajte nadošli kvasac,izrendajte koru limuna i sa preostalim brašnom zamesite testo.Testo ostavite na toplom mestu da se udvostruči.

Napravite fil.Prokuvajte višnje sa šećerom oko 10 minuta,dok ne ispari tečnost i ostavite da se hladi.

Naraslo testo podeliti na 2 lopte a svaku loptu još na 6 loptica.Margarin razgrejati.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i premazati margarinom.Ređati jednu na drugu svih 6 loptica.Sad razviti veliku četvrtastu ploču,otprilike na 1 cm debljine.Preseći točkićem za testo na 6 kvadrata.Svaki kvadrat zaseći točkićem po uglovima testa na oko 4 mm.Zaseći ivice sa svih strana ali ne do sredine testa.Premazati opet omekšalim margarinom pa stavite fil od višanja.Sva četri zasečena dela saviti ka sredini testa da ima oblik cveta.Pritisnuti sve latice na jednom mestu da se ne bi otvorile prikom pečenja.Sve cvetiće poređajte u plehu koga ste obložili papirom za pečenje.Ostavite 20 minuta da miruje testo a zatim umutite jaje penasto pa četkicom premazati svaki cvetić.

Peći na 200 C oko 10  minuta.Uživati u ukusu.Po želji pospite vanilin šećerom ili šećerom u prahu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар