среда, 21. децембар 2016.

Posna slana bajadera

Posna slana bajadera
Posna slana bajaderahttps://www.blogger.com










Ovih dana sam ispunjavala želje .Dekorativna bajadera koja se odlično uklapa na svakom prazničnom tanjiru !

Potrebno je :

800 gr posni kačkavalj
200 gr margarina
50 gr prezle
100 gr pečeni susam
200 gr šampinjona
2 kašike ulja
po ukusu soli
1 manja glavica crni luk
2 čena belog luka
3 kisela krastavčića
1/2 kašićice aleva papprika
1 kašika seckani peršun
po potrebi belo vino

Za dekoraciju .

100 gr posni kačkavalj

Priprema :

Na teflon tiganju propržite susam,da blago porumeni.
Na ulju propržite sitno sečen crni luk.Ka podtane staklast,dodati isečene šampinjone.Dinstati dok ne nestane suvišna tečnost.Dodati pri kraju izgnječen beli luk.Posoliti po ukusu.Ostavite da se prohladi.

Kačkavalj izrendajte na sitno rende pa ga umutite sa margarinom.Podelite smesu na tri jednaka dela.U prvi deo stavite prezlu i susam.Dodajte nekoliko kašika belog vina dok se ne napravi kompaktna smesa.U drugi deo dodajte alevu papriku i upržene šampinjone a u treći seckane krastavce i peršun.

Svaku smesu dobro sjediniti.Rastanjiti jednu preko druge da ima oblik bajadere.Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.
Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар