субота, 12. новембар 2016.

Slana štrudla

Slana štrudla
Slana štrudla









S ovim nema greške !Deca je prosto obožavaju,idealna za dečje rođendane.Traži se parče više !

Potrebno je :

400 ml voda
1 čaša jogurt
1 kocka kvasac
1 kašičica šećer
3 kašičice soli
900 gr brašno

Za premazivanje je potrebno :

300 gr pileća prsa
300 gr kačkavalja
200 ml kečapa
1 kašika origano
250 gr margarina

I još je potrebno :

1 jaje
20 gr susam
20 gr laneno seme
20 gr semenke bundeve

Priprema :

Kvasac izmrvite .dodajte mlaku vodu,jogurt,šećer i nekoliko kašika brašna.Izmešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.

U drugu posudu stavite  so ,polovinu brašna,isipajte nadišli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na 3 lopte a svaku loptu na još 5 delova.Svaki deo rastanjiti oklagijom i premazati margarinom.Poređati svih 5 loptica jednu na drugu.Isto uraditi i sa preostalim testom.
Rastanjti oklajijom tanko do veličine 5 mm.Preliti kečapom,poređati u dva reda kolutiće pileća prsa,izrendati kačkavalj,posuti origanom.Smotati u rolat i staviti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.

Pustiti 20 minuta da miruje štrudla a onda umutite jaje,premažite četkicom celu štrudlu,jednu posuti susamom,drugu lanenim semenom a treću semenkama bundeve.
Peći na 200 C oko 20 minuta u zavisnosti od vaše rerne.
Seći na željene parčiće i uživajte u divnom ukusu.
Prijaju i tople i hladne.Proverite.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар