уторак, 1. новембар 2016.

Poljski venac

Poljski venac
Poljski venac







Ne znam zašto se ova torta zove Poljski venac ali jedno sigurno znam,savršeno se uklapa u ovim jesenjim bojama !

Potrebno je umutiti 2 kore od po :

7 jaja
7 kašika šećera
2 kašike rendane čokolade
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo


I fil :

1 l mleka
10 kašika gustina
200 gr margarina
200 gr šećer u prahu
200 gr čoko jaffe
400 ml soka od naranđže

II fil :

1 l mleka
5 žumanaca
8 kašika gustina
200 gr margarin
200 gr šećer u prahu
200 gr žele bombone
200 ge krem bananice

III fil :

250 gr mlevenih oraha
4 kašika vrelog mleka
3 štangle čokolade

Dekoracija :

300 gr krem šlag
300 ml mleka
200 gr čokolada
srebrni sjaj za torte

Priprema :

Umutiti jaja sa šećerom penasto ,dok ne pobele.Dodati rendanu čokoladu a zatim brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Promešati varjačom da nema grudvica.Smesu izliti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.Ohladiti.Napraviti još jednu identičnu koru.Hladne kore natopiti sokom od naranđže.

Za prvi fil je potrebno da gustin razmutite sa malo mleka i zakuvajte u mleku kao puding.Ohladiti uz povremeno mešanje.Margarin umutite penasto,zatim dodajte šećer u prahu i nastavite mućenje.Dodajte hladan fil i sve izmiksajte da se napravi glatka krema.Dodajte iseckanu čoko jaffu.

Za drugi fil je potrebno da žumanca i šećer umutite mikserom,dodajte gustin i malo mleka i zakuvajte u preostalo mleko kao puding.Ohladite uz povremeno mešanje.Margarin umutite penasto,dodajte hladan fil i izmiksajte.Napravite glatku kremu bez grudvica.Dodajte iseckane žele bombone i krem bananice.

Za treći fil je potrebno da mlevene orahe zaparite sa vrelim mlekom.Dodajte rendanu čokoladu.

Finalni postupak :

kora,I fil,kora II fil,III fil i dekoroisati umućenim šlagom i otopljenom čokoladom.Posuti srebrnim sjajem za torte.
Dobro rashladiti.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !




Нема коментара:

Постави коментар