субота, 29. октобар 2016.

Čokoladna torta sa višnjama

Čokoladna torta sa višnjama
Čokoladna torta sa višnjama





Čokolada i višnje su uvek dobitna kombinacija !Ako mene pitate najbolja.Četvrti put pravim istu tortu po želji.Vrlo lako se pravi i uvek uspeva.Probajte !

Potrebno je za kore :

3 jajeta
280 gr šećera
350gr brašna
150 gr čokolade u prahu ili kakao
1 i 1/2 praška za pecivo
2 pune kašičice sode bikarbone
malo soli
250 ml mleka
130 ml ulja
250 ml ključale ohlađene vode
2 vanilin šećera

Potrebno za  I fil :

1 i 1/2 l mleka
200 gr šećera
2 vanilin šećera
100 gr krem šlag
4 kesice pudinga od vanile
150 gr margarina

Potrebno za II fil :

900 gr  smrznutih višanja
200 gr šećera
200 ml vode
150 gr margarina
1 kesica pudinga od maline ili jagode

Za dekoraciju :

300 gr krem šlag
300 ml mleka
30 gr secerna srca
plavi sjaj za torte

Priprema :

Umutite jaja sa šećerom penasto.Smanjite brzinu miksera pa dodajte sve ostale sastojke za koru.Kore pecite na pek papiru.Smesa se sipa supačom i dovoljno je po 4-5 supača za jednu koru.Testo je kao za palačinke.Potrebno je napraviti 4 kore.Peku se vrlo kratko oko 4-5 minuta.Koru ostavite da se hladi na pek papiru.
Za prvi fil je potrebno da puding razmutite sa malo mleka i kad mleko provri zakuvajte na uobičajeni način.Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila korica.Margarin umutite panasto dodajte šećer u prahu,izmiksajte pa dodajte hladan fil.Kad se ujednači smesa sipajte krem šlag i nastavite mućenje dok se ne napravi glatka smesa.
Za drugi fil je potrebno da višnje i šećer kuvate 10 minuta.Puding razmutite sa vodom pa zakuvajte sa višnjama.U vruće dodajte margarin,mešajte dok se ne otopi i ohladite.
Finalni postupak :
kora, četvrtina crvenog fila pa četvrtina žutog fila,kora...i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Dekorišite umućenim šlagom i sećernim srcima.
Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар