четвртак, 3. новембар 2016.

Kroasani sa sirom

Kroasani sa sirom
Kroasani sa sirom









Hrskavi spolja,mekani unutra .Da uživate u svakom zalogaju !

Potrebno je :

500 ml mleka
3 kašika ulja
2 jaja
1 belance
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
900 gr brašna

I još je potrebno :

1 žumance
1 kašika ulja
250 gr margarina
30 gr susama
300 gr sira

Priprema :

Kvasac razmutite sa mlakim mlekom,dodajte šećer i nekoliko kašika brašna.Promešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U posudu staviti polovinu brašna,ulje,jaja,belance,so i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela a svaki deo još na 6 loprica.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i premazati omekšalim margarinom.Stavljati jednu na drugu,svih šest.Postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa .
Od svih šest loptica razviti veliki krug ,što tanje.Točkićem za testo preseći krug kao za kiflice,oko desetak puta ali ne do kraja,sredinu ne seći.Preklapati isečene delove jedan na drugi,redosled sklapanja nije bitan.Složite sve delove jedan na drugi i opet razviti veliki krug.Točkićem isecite kroasane  po želji.Na svakom širem delu stavljati po parče sira.Smotajte ih i ređajte u pleh koga ste obložili pek papirom.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Ostavite kroasane najmanje 2 sata da miruju.
Žumance umutiti sa uljem i ćetkicom premazati svaki kroasan.Posuti susamom.Peći na 200 C dok ne porumene.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар