недеља, 23. октобар 2016.

Pita sa mesom








Dobar dan !Nedelja je dan za prave stvari.Pita sa mesom je odličan izbor za nedelju pogotovu ako ste spavalica,kao ja.Uveče napravite pitu,ujutru samo pečete.Svi zadovoljni !Uživajte u današnjem danu !

Potrebno je :

1 kg kore za gibanicu
700 gr mleveno meso
6 jajeta
1 veća glavica crni luk
3 čena beli luk
po ukusu bibera
po ukusu soli
1 kašika začinsko bilje
2 dl ulja
1 čaša pavlake
3 dl mineralne vode

Priprema :

Na malo ulja propržiti sitno sečen crni luk,dok ne postane staklast.Dodati mleveno meso i mešati dok meso ne promeni boju.Dodati izgnječen beli luk,posoliti i pobiberiti.Skloniti sa špotera i pustiti da se prohladi.
Kore podeliti na tri dela .U ohlađenu smesu od mesa dodati jedno jaje i razmutiti.Meso podeliti na dva dela.Pleh malo zamastiti pa naslagati trećinu kora jednu preko druge pa naneti polovinu mesa.Prekriti drugom trećinom kora pa isipajte fil i na kraju završite  opet korama.
Pitu preseći na željene parčice.
Jaja umutite penasto,dodajte pavlaku,ulje,mineralnu vodu i začin.Sve sjediniti mikserom pa isipajte preko pite.Malo nožem povucite ivice pite da može fil da dopre do zadnje kore.
Pitu ostavite u frižider da prenoci i sutradan pecite na 200 C oko 30 minuta.
Uživajte u divnom  ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар