четвртак, 20. октобар 2016.

Mekike sa kukuruznim grizom

Mekike sa kukuruznim grizom
 Mekike sa kukuruznim grizom









Vruće mekike su uvek pravi izbor za doručak ili večeru..Uz jogurt ili mleko,sami ili u društvu,sa jabukom ili čajem ?Izbor je Vaš !

Potrebno je :

300 ml  voda
200 ml mleko
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
800 gr brašna

I još je potrebno :

200 gr sira
100 gr kukuruzni griz
ulje za prženje

Priprema :

Kvasac izmrviti.Dodati mleko,vodu,šečer i nekoliko kašika brašna.Izmešati varjačom i osravite 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu stavite polovinu brašna,dodajre so,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Ako je potrebno dodati još malo brašna.Pokriti krpom i ostavite na toplom da nadođe.

Nadošlo testo razviti oklagijom što tanje i točkićem za testo preseći na kvadrate 5x5 cmNa svaki kvadrat dodajte kašiku sira i smotajte rolatić.
U jedan tanjir sipajte vodu a u drugi stavite kukuruzni griz.Svaki rolatić uroniti u vodu i odmah izbaditi i staviti na tanjir sa kukuruznim grizom.Uvaljati je sa svih strana.

U odgovarajuću posudu stavite ulje,zagrejte i pržite mekike sa svih stana dok blago ne porumene.Rešetkastom kašikom izvadite ih na ubrus da upiju višak masnoće.
Služiti sa mlekom lii jogurtom.
Probajte,odlične su !
Prijatno !