среда, 19. октобар 2016.

Meso ispod sača

Meso ispod sača
Meso ispod sača







Kad moj stric i strina, Sava i Lika ,beru grožđe onda ručak izgleda ovako !Da li možete predpostaviti kako je ovo meso ukusno i kako je poprimilo miris povrća ?Meso se razdvaja na niti.Još uvek osećam miris ovog ručka !

Potrebno je :  

700g svinjsko meso od vrata
300g suve slaninice
300g krompira
5 crvenih paprika
2 zelene paprike
2 ljute papričice
4 glavice crni luk
3 šargarepe
3 kašike masti
300g šampinjona
200ml vode
1​00ml ulja
po ukusu soli
po ukusu bibera
2 pune kašike začinskog bilja

Priprema :

Prvo napraviti vatru od drveta i pustiti da drvo izgori da bi se napravio zar.Na dno posude stavite svinjsku mast, poređati svinjski vrat isečen na šnicle,crni luk ​pa preko suva slaninica, šampinjoni, šargarepa, paprika, začiniti solju i biberom, staviti začinsko bilje i sve preliti sa vodom i uljem. Poklopiti sač i staviti na žaru da se polako krčka. Žar polako prebaciti lopatom sa svih strana sača da bi se ravnomerno krčkalo.Ovako meso se krčka oko 150min.
Meso pečeno ispod sača se radvaja na niti, mekano je i pokupi mirise od povrća. Toplo preporučujem.
Prijatno!