петак, 28. октобар 2016.

Domaće lepinje

Domaće lepinje
Domaće lepinje





Mirišu vruće lepinje,volim ovaj miris !

Potrebno je  :

500 ml voda
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
1 kocka kvasca
100 ml ulja
900 gr brašna
3 kašike pavlake

Priprema :

Kvasac razmutite sa mlakom vodom.Dodajte kašičicu šećera i 3 kašike brašna.Izmešajte varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.U vanglicu sipajte polovinu brašna,dodajte ulje i so ,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.
Testo odmah podelite na 13 loptica.Svaku dobro uvaljati i stavite na radnu površinu jedno do druge.Sve pokrijte plastičnom kesom i ostavite da se udvostruče.
Nadošle loptice razklagijati,svaku premazati pavlakom pomoću četkice i ostavite 15 minuta da krenu.
Zagrejte rernu na 220 C i pecite 5-6 minuta.
Uživajte u vrućim lepinjama.
Prijatno !