недеља, 28. август 2016.

"Sukana banica "

"Sukana banica "
"Sukana banica "



Moj Gospodin Gigatron se pokvario !Baš mi je žao.Slikano telefonom od 3 mb ali i pored tako male rezolucije vidi se da je pita vazdušasta ,šupljikava ,predobra ! Dok ne odlučim šta ću,uživajte u današnjem danu !

Potrebno za testo :

500 ml voda
1 kašičica soli
1 dl ulja
1 kg brašna

Za fil je potrebno :

6 jaja
400 gr sira
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo

I još je potrebno :

1 dl kisele vode
100 gr masti
1 dl ulja

Priprema :

U mlaku vodu dodajte so,ulje i sa brašnom zamesite testo.Testo je gotovo kad počne da se odvaja od ruke.Odmah ga podelite na 4 dela ,napravite loptice,pokrijte kesom i ostavite 30 minuta da miruju.

Sir izgnječite,dodajte so,pola praška za pecivo i žumanca.Izmešati dobro da se sastojci sjedine.
Belanca umutite čvrsto mikserom .Dodajte malo soli i pola praška za pecivo.

Na sto stavite stoljnjak i pospite ga bogato brašnom.Stavite lopticu i rastanjite oklagijom.Pospite dosta brašna,jedan kraj smotati oko oklagije i valjati između dlanova nekoliko puta,Izvadite oklagiju pa postupak ponovite s drugog kraja kore sve dok ne napravite tanku koru.Na koru sravite 3 kašika rastopljene masti,četvrtinu fila sa žumancima i četvrtinu belanaca.Smotati celu koru u rolnu pa u krug i stavite na sredinu pleha.Postupak ponovite i sa preostalim korama.Svaku narednu motati oko one prve da se dobije veća kružnica.Celu pitu prelijte sa ostatkom rastopljene masti i ulja.Ostavite je 15 minuta da miruje.
Rernu uključite na 200 C i pecite dok ne porumeni.Pred kraj pečenja izvadite iz rerne i poprskajte sa kiselom vodom.Vratite u renu na 5 minuta.Izvadite,ohladite,secite na odgovarajuće parčiće i uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар