понедељак, 1. август 2016.

Špageta rolat

Špageta rolat
 Špageta rolat










Ono#kad ćerkica ozbiljno shvati rad Šaljive kuhinje pa umesto suvenira iz Nemačke donese seme za "ribizla i čeri paradajz ".Kako živimo na osmom spratu,seme je prosleđeno i evo rezulata !Divna fotografija,još ukusnije jelo,hvala Alex !

Potrebno je :

700 gr mlevenog mesa
2 jajeta
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kriška starog hleba
3 kašika prezli
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje

I još je potrebno :

200 gr špageta
100 ml kečapa
300 gr šampinjona
1 veća tikvica
2 paradajza
2 veća krompira
2 kašike maslinovog ulja

Priprema :

Staviti vodu da provri,ubaciti špagete i pustiti da vri 3 minuta.Skloniti ,procediti ,isprati vodom i ostaviti da se ohlade.
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso,dodajte crni luk koga ste isekli na manje kockice.Beli luk iseckajte,dodajte jaja,izdrobljen stari hleb,posolite,pobiberite i stavite začinsko bilje i prezle.Rukom umesite kompaktnu smesu,pokrijte folijom i ostavite 30 minuta u frižideru.

Isecite  veće parče prijanjajuće folije i zalepite na radnu površinu.Stavite mleveno meso i rukom  rastanjite smesu u vidu većeg pravougaonika.Dodajte špagete koje rasporedite po celoj površini mlevenog mesa.Pospite preko špageta kečap i zajedno sa folijom oblikujte rolat.Stavite ga u pleh za pečenje u kome ste stavili maslinovo ulje.

Krompir očistite i isecite na režnjeve.Pečurke podelite na pola,tikvicu isecite na kolutove a paradajz presecite na više delova.Svo povrće rasporediti pored rolata sa jedne i druge strane.Pospite sa začinskim biljem.Pleg prekrijte alu folijom i peći na 220 C 30 minuta a zatim skinite foliju i zapeći još 15 minuta,dok ne uhvati lepu rumenu boju.Pustite da se prohladi i seći rolat na oko 1 cm debljine.Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар