среда, 17. август 2016.

Plazma šnit torta
Plazma šnit torta






#onokad praviš tortu za treće lice pa nemaš presek.Torta je puna fila,kremasta i kad god neko poželi da torta bude moj izbor ali da se dobro seče prva pomisao pada na nju !

Potrebno je za svetlu koru :

14 belanaca
22 kašike brašna
8 kašika griza
2 kašike sirća

Potrebno za tamniju koru :

14 belanaca
22 kašike brašna
6 kašuka prezli
2 kašike sirća
12 kašika mlevenoh oraha
2 kašike brašna

Kore se peku u plehu 35 x38,odnosno u pleh od električnog šporeta.Svaka kora se seće na pola i dobiju se 2 bele i 2 tamnije kore.

Za fil je potrebno:

28 žumanaca
24 kašika šećera
2 margarina
450 gr plazma keks
500 gr šlag
4 dl mleka
150 gr čokolada

Za dekoraciju :
100 gr bele čokolade

Priprema :

Umutite čvrsto belanac,postepeno dodajite šećer i mutite dok se šećer ne istopi.Isključite mikser pa dodajte griz i sirće.Lagano promešajte i sipajte u pleh koga ste obložili pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Za tamniju koru umutite prvo belanac u čvrt šam,postepeno dodajte šećer i mutite dok se šećer ne istopi.Isključite mikser pa dodajte prezle,sirće,orah i brašno.Lagano promešajte,sipajte u pleh koga ste obložili pek pairom i pecite na 200 C dok ne porumeni.
Kore ostavite da se ohlade.
Žumanca i šećer umutite mikserom penasto i onda skuvajte fil na pari.Šlag umutite čvtsro sa mlekom.Margarin umutite penasto,dodajte hladan fil,plazmu i umućeni šlag.Masu podelite na 2 dela.U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu a drugi ostaje žut.
Finalni postupak :
svetla kota,taman fil,tamna kora ,svetli fil...
Tortu dekorisati uzrendanom belom čokoladom.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар