среда, 27. јул 2016.

Gibanica bez sira

Gibanica bez sira
Gibanica bez sira







Ako se pitate da li možete napraviti gibanicu bez sira,odgovor je da.Podjednako je lepa i ukusna !Ako ste zaboravili da kupite sira ili ga pak ne volite, a hoćete vruću givanicu ,evo rešenja !

Potrebno je :

500 gr kore za gibanicu
6 jajeta
6 kašika griza
1 l jogurta
1 ravna kašika soli
30 gr susam

Priprema :

Odvojiti belanca od žumanaca.Belanca umutiti u čvrst šam pa postepeno dodajte žumanca.Mutite mikserom dok ne postanu penasta.Isključite mikser pa dodajte jogurt,griz i so.U plehu koga ste obložili pek papirom stavite dve kore ravno.Ostale kore gužvajte,umočite u fil bogato i stavljajte jednu pored druge.Obavezno stavite i dve kore poprečno da upiju višak fila.Premazati filom celu gibanicu i pospite susamom.Peći na 180 C oko 30 minuta dok ne uhvati lepu,rumenu boju.
Seći na kocke željene veličine i uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !