понедељак, 6. јун 2016.

Zapečena boranija

Zapečena boranija
Zapečena boranijahttps://www.blogger.com


I da,evo je !Zapečena boranija !Verujte,divan je osećaj kad dete  na moje pitanje "šta sutra za ručak"kaže :"zapečena boranija".Doduše to su retki momenti  ali se dese!U čuda verujem pa mi se ponekad i dese !

Potrebno je :

500 gr boranije
4 šnicle
1 glavica crni luk
2 veće šargarepe
1 koren celera
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
2 kašike ulja

Za preliv :

3 jajeta
2 dl mleka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika začinsko bilje
grančica mirođije

Priprema :

Ulje zagrejati,dodati mu iseckan crni luk .Propržiti dok ne dobije staklastu boju.Meso iće na manje komade,najbolje u veličini jednog zalogaja i zajedno propržiti dok meso ne uhvati lepu rumenu boju.Smanjiti temperaturu,naliti sa 1 dl vode i dinstati.Šargarepu i celer isecite na manje kocke ,dodajte i boraniju.Naliti vodom i dinstati na umerenoj temperaturi 30 minuta.Posoliti i pobiberiti.
Napraviti preliv.Jaja umutite viljuškom,dodajte mleko i začinsko bilje.
Dinstanu boraniju preručiti u vatrostalnu činiju i preliti sa mlekom i jajima.Peći na 200 C oko 30 minuta.Posuti rendanim peršunom ,dekorisati mirođijom i uživati u divnom ukusu !
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар