недеља, 5. јун 2016.

Slana bajadera

Slana bajadera
Slana bajadera





Predlog za toplu večeru bez bojazni da li će uspeti ili ne !Uspeva sigurno,dobro poznati ukus pizze opravdaće ime slanog kolača !I da,može i za doručak,užinu ili za poneti ali samo ako napravite duplu meru !

Potrebno je :

1 čaša jogurta
1 jaje
1 kašika ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli

Za fil :

3 jajeta
200 gr sira
200 gr pileći parizer
100 ml kečapa
1 kašičica origano

Priprema :

Umutiti prvo koru odnosno prvi deo bajadere.Pomešati jaje,ulje,so,prašak za pecivo sa brašnom i žicom ili varjačom umesiti koru.Testo je malo ređe,čušće nego za palačinke.Smesu izliti u pleh koga ste obložili pek papirom i to je prvi deo bajadere.

Za drugi deo bajadere je potrebno da jaja umutite penasto mikserom..Pileći parizer izrendajte a sir izmrvite.Preko prvog dela staviti kečap i posuti origanom.Po celoj kori rasporedite rendani parizer i sir.Prelijte već umućenim jajima.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар