субота, 4. јун 2016.

Bela torta sa višnjama

Bela torta sa višnjama
Bela torta sa višnjama








Savršenstvo ukusa !
Bele kore koje se tope u ustima,višnje u čokoladi i uživanje moze da počne !PS.Koru umutiti,staviti da se peče,ne otvarati rernu 25 minuta i imate savršenu koru za vrste torti,filove kombinujte po želji !

Potrebno je za koru :

8 belanaca
400 gr šećera
1 kašika sirće

Potrebno za fil sa čokoladom :

8 žumanaca
200 gr šećera u prahu
300 gr keksa
100 gr čokolade
250 gr margarina
150 ml mleka

Potrebno za fil sa višnjama :

500 gr višanja
400 ml vode
8 kašika šećera
8 kašika gustina

Za dekoraciju :

100 gr čokolade
20 gr šećerne perle
200 gr šlag
200 ml mleka

Priprema :

Belanca umutiti u čvrst šam.Postepeno dodavajte šećer,neprekidno muteći.Potrebno je mutiti duže dok se šećer ne otopi,oko 10 minuta.Dodati i sirće,umutiti mikserom.Isipati u pleh koga ste obložili pek pairom.Peći na 150 C 25 minuta,ne otvarati rernu .
Izvaditi koru i prevrnuti je na plato koga ste posuli šećerom.Ostaviti da se ohladi.

Višnje oprati i očistiti od koštica.Samleti u blenderu.Isipajte u odgovarajuču šerpicu,dodajte 200 ml vode,šećer i kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta.Gustin pomešajte sa ostatkom vode,da nema grudvica i zakuvajte zajedno sa višnjama.Smanjite temperaturu,da vri 3-4 minuta pa sklonite sa ringle i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje,da se ne bi stvorila korica.Žumanca umutite sa šećerom penasto,stavite na laganoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje.Sklonite sa vatre i ohladite.

Margarin umutite penasto dodajte mu skuvan fil sa žumancima i izmiksajte da se napravi glatka krema.Dodajte mleveni keks ,mleko,rastopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte.

Koru preseći na pola po dužini.Preko kore stavite pola fil sa višnjama pa polovinu fila sa čokokoladom,pa kora,fil sa višnjom pa fil sa čokoladom.

Umutite šlag sa mlekom i premažite celu tortu.
Štedljivim nožićem secite čokoladu na šnitove.Pospite šećernim perlicama.
Dobro rashladiti.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар