субота, 25. јун 2016.

Crno- bela torta

Crno- bela torta
Crno- bela torta

 Umutiti dve kore sa mlevenim orahom a dve sa grizom.

Ne znam da li se dešava vama da krenete da pravite tortu već znanu i u toku pravljenja se sve preorjentiše i ode u drugom pravcu.E,upravo vidite jednu takvu,čokoladnu ,kremastu koja se topi u ustima.Nažalost presek nemam jer je otišla u  ruke saradnice.Ostaje samo da mi verujete na reč !

Potrebno je umutiti x2 :

7 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirća
4 kašika griza


Potrebno je umutiti x2 :

7 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirća
3 kašika prezle
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna

Potrebno za fil :

28 žumanaca
28 kašika šećera
2 margarina
450 gr plazma
500 gr šlaga
500 ml mleka
150 gr čokolade


Za dekoraciju :

200 gr šlaga
200 ml mleka
100 gr čar na dar
100 gr bela čokolada
100 gr crna čokolada
4 kašika ulja
30 gr srebrne perle

Priprema :

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodajte šećera.Mutiti duže dok se šećer ne otopi,oko 10 minuta.Zatim dodati sirće i griz.Pomešati varjačom pa smesu izliti u pleh koga ste obložili pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni.Umutite dve ovakve kore.

Za treću i četvrtu koru postupak ponoviti samo umesto griza dodajte mleven orah,brašno i prezle.Umutite dve kore.

Za fil je potrebno da žumanca umutite sa šećerom mikserom dok ne postanu penasta a anda skuvajte fil na pari.Fil je gotov kad varjačom ostane trag na dnu šerpe.Ohladiti
Margarin umitite penasto,dodajte hladan fil,mlevenu plazmu i umućeni šlag.

Fil podeliti na dva dela i u jedan dodati otopljenu čokoladu.

Finalni postupak :

Kora sa grizom,pola fila sa čokoladom,kora sa mlevenim orahom pa žuti fil,kora sa grizom,fil sa čokoladom,kora sa orahom pa žuti fil.Čokoladu otopiti sa uljem i preliti tortu.Šlag umutite čvrsto pa špricem za tortu dekorišite sa strane.Narendajte belu ćokoladu i pospite srebrnim perlama.Poređajte pahulje čar na dar.Dobro rashladite i poslužite.



Нема коментара:

Постави коментар