уторак, 28. јун 2016.

Zvezdice sa kukuruznim brašnom

Zvezdice sa kukuruznim brašnom
Zvezdice sa kukuruznim brašnom

 Podeliti na 10 loptica,jednu koru premazati margarinom.
 Narednu koru sirom i tako redom naizmenično !
 Ukupno 10 loptica !
 Vadite željene oblike !


 Napravite kapkejkove po želji !
Ono#kad ti je inspiracija najbliži saradnik pa ti sve ide od ruke.Lisnate,hrskave zvezdice pogodne za razne svečanosti .Idealne za pravljenje raznih kapkejkova po želji.Idealne su i sutradan ali samo ako ostanu !

Potrebno je za testo :

200 ml mleka
2 jajeta
1 kockica kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
100 ml ulja
200 gr kukuruzno brašno
150 gr kukuruzni griz
300 gr brašno

Za premazivanje je potrebno :

150 gr margarina
150 gr sira

Priprema :

Kvasac rastopite sa mlekom,kašičicom šećera i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu staviti jaja,ulje,so,kukuruzni griz ,kukuruzno brašno i sa belim brašnom zamesite glatko testo.Testo pokriti i ostavite da se udvostruči.

Nadošlo testo podeliti na 10 delova.Svaki deo rastanjiti oklagijom do veličine većeg tanjira.Jedan deo premazati margarinom a drugi sirom i tako naizmenično svih 10 delova.Poređajte jedan na drugi deo.Zadnja kora se ne premazuje.Od svih delova razviti koru ali ne tanku,otprilike na oko 1 cm debljine.Modlom po želji vaditi željene oblike.Ovog puta ja sam koristila modlu u obliku zvezde.

Poređajte ih u plehu koga ste obložili pek papirom.Pustite ih još 10-ak minuta da krenu i peći na 220 C 7-10 minuta u zavisnosti od rerne.

Po želji možete napraviti kapkejkove a i ovako pojedinačni su vrlo ukusni.
Uživajte u ukusu.
Prijatno !