уторак, 24. мај 2016.

Punjene tikvice

Punjene tikvice
Punjene tikvice





Ako ste u dilemi šta sutra za ručak nudim vam sjajno rešenje.Punjenim tikvicama je teško odoleti .Ukus je fantastičan !Iskoristire dar prirode i uživajte u svakom zalogaju !

Potrebno je :

4 tikvice
500 gr svinjskog mesa
100 gr kukuruza šecerca
2 glavice crnog luka
200 gr neutralne pavlake
1 kašika začinsko bilje
po ukusu soli
po ukusu bibera
2 kašike ulja

Priprema :

Na ulju staviti sitno sečen crni luk da se proprži dok ne postane staklast.Meso iseći na kockice veličine zalogaja.Propržiti ga zajedno sa lukom.Dodati začine,malo vode i dinstati par minuta.Dodati kukuruz šećerac i dinstati par minuta.Tikvice oljuštiti i preseći na pola.Uzdubiti sredinu tikvice i dodati mesu.Krčkati na tihoj vatri.Na kraju dodati pavlaku i krčkati još 2 minuta.Skloniti sa ringle i pustiti da se malo prohladi.Tikvice poređati u vatrostalnu činiju i svaku tikvicu napuniti filom.Staviti u već zagrejanu rernu na 200 C i peći 30 minuta.
Uživati u divnom i ukusnom zalogaju.
Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар