понедељак, 23. мај 2016.

Meso u saftu

Meso u saftu
Meso u saftu


Savršen predlog za dobar i uspešan početak radne nedelje !

Potrebno je :

500 gr svinjskog mesa
3 struka mladi luk
500 gr pečuraka
2 kašike senfa
1 čaša pavlake
1 kašika začinsko bilje
 po ukusu soli
grančica mirođije
2 kašike ulja
sok od pola limuna

Priprema :

Meso iseći na sitnije kocke.Staviti ga na zagrejanom ulju da se proprži,da uhvati rumenu boju.Smanjiti temperaturu pa dodati iseckan crni luk a zatim i pečurke isečene na listiće.Dinstati dok sva voda ne ispari.Posoliti i dodati začinsko bilje.Umešati senf i pavlaku,dodati 1 dl vode i krčkati na laganoj vatri još 20-ak minuta.Na kraju dodati isceđen sok od limuna.Krčkati još par minutaSkloniti sa šporeta i  dodati mirođiju.Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !