уторак, 10. мај 2016.

Belo meso u saftu

Belo meso u saftu
Belo meso u saftu

Savršeni predlog za sutrašnji ručak !Uz zelenu salatu i pivo daje odličnu kombinaciju i odgovor na jedno ,te isto pitanje "šta sutra za ručak " !

Potrebno je:

  • šnicli pilećeg mesa
  • veća tikvica
  • 1 veći paradajz
  • 100 g margarina
  • 50 g prezli
  • 1 čaša pavlake
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica začinskog bilja
  • po ukusu soli
  • malo bibera
  • malo mirođije
  • Priprema _
  • Tikvoce oguliti i iseći na deblje šnite. Belo meso iseći na šnicle. U suvom teflom tiganju izgrilovati tikvice sa jedne i druge strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju. U istom tiganju dodati šnicle i grilovati ih na isti način, i sa jedne, a i sa druge strane..I tikvice i šnicle belog mesa ređati naizmenično u silikonskom pekaču. Posoliti ih i dodati začinsko bilje.
  • Paradajz iseći na deblje kolutove. Poređati ih nepravilno između tikvica i šnisli.
  • Margarin otopiti na laganoj vatri, dodati prezle, pavlaku, mleko, začinsko bilje i sve zajedno mešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Preliti preko šnicli.
  • Peći na 180 C 30 minuta.
  • Uživati u prelepom ukusu sočnih, kiselkastih šnicli.
  • Dekorisati mirođijom. Prijatno.