недеља, 8. мај 2016.

"Đavoljska jaja "

"Đavoljska jaja "
"Đavoljska jaja "






Punjena jaja mogu biti nepresušna inspiracija za svako Vaše slavlje !Podjednako su ukusna ,dekorativna i daju potpuno drugu dimenziju , dubinu i teksturu na tanjiru !Đavoljski su dobra !

Potrebno je :

12 jajeta
100 gr šunkarice
100 gr pečenice
1 kašičica senfa
200 gr Mustard mayo
1 čaša pavlake
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika začinskog bilja

Za pohovanje je potrebno :

ulje po potrebi
2 kašike brašna
3 kašike prezle
2 jaja

Priprema :

Skuvati tvrdo kuvana jaja.Pustiti da se ihladi pa ih oljuštiti.Svako jaje po dužini preseći na pola.Izvaditi žumanca u jednu činiju.Ulje zagrejte ,pa belanca ispohujte na vrelom ulju.Prvo ga umočite u brašno,zatim razmućena jaja pa u prezle i staviti da se prži sa obe strane.Kad uhvati lepu rumenu boju uzvaditi rešetkastom kašikom na ubrus da upije višak masnoće.Pustiti ih da se ohlade.Za to vreme ispasirati žumanca,dodati Mustard mayo,pavlaku,senf,posoliti i pobiberiti.Dobro izmešati varjačom da se napravi kompaktna smesa.Dodati iseckanu šunkaricu i pečenicu.Promešati i puniti jaja.Možete i špricem za tulumbe.Dekorisati peršunom.Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар