понедељак, 25. април 2016.

Ušuškano jaje

Ušuškano jaje
 Ušuškano jaje


Divna ideja kako upotrebiti jaja koja Vam ostanu posle Uskrsa.Pitam se da li treba da napravim presek ili ne ?Kako je bolje ?Ko to određuje ?Gledam fotografiju i ne verujem !Unosi mi pozitivnost,toplotu, vidim sunce,greje me u ovim hladnim aprilskim danima !Plava mašna se savršeno uklopila i napravila originalnu priču.Priču koja zaokuplja pažnju i  nudi saznanje da sve ovo što radim ima smisla !

Potrebno je :

700 gr mlevenog mesa
100 gr sojine ljuspice
1 veća glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 kašike prezli
po ukusu soli
po ukusu bibera
1/2 kašičice aleve paprike
1 kašika seckanog peršuna
500 ml pavlake za kuvanje
3 kašike maslinovog ulja
7 kuvana jajeta

Priprema :

Jaj obariti,oljuštiti i ohladiti.
Sojine ljuspice naliti vrelom vodom i ostavite pola sata da nabubre.
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso,iseckan crni i beli luk,dodati biber,so,alevu papriku i začinsko bilje.Isipati nabubrele sojine ljuspice.Smesu lepo sjedini i dodati seckan peršun.Pokriti celofanom i ostavite 30 minuta da se sjedine sastojci.Nakon tog vremena oko svakog jajeta obaviti smesu od mlevenog mesa.Napravite loptice os d smese.Na zagrejanom ulju pržiti loptice sa svih strana dok ne dobiju lepu rumenu boju.Kad se sve loptice isprže naliti pavlakom za kuvanje,dodati 2 dl vode i krčkati na laganoj vatri još 20-ak minuta.Skloniti sa ringle i posuti seckanim peršunom.Uživati u divnom ukusu.Uz sezonsku salatu neodoljiv ručak !
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар