уторак, 26. април 2016.

Lisnate mini pizze

Lisnate mini pizze
Lisnate mini pizze








Sa pizzom je uvek sve lako.Možete upotrebiti sve ono što Vam se nađe u frižideru.Lisnata ili ne svi je obožavamo !Ja ne poznajem ni jednu osobu koja ne voli ukus pizze !Ova lisnata pizza je savršeni predlog za doručak,večeru ili užinu.!Ne znam da li je lepa sutradan jer nam nikad nije ostala ni do večere a još manje za sutra !

Potrebno je :

1 jaje
2 dl kiselo mleko
2 dl vode
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
600 gr brašna

Za fil :

300 gr šunke
200 gr kačkavalja
200 ml kečapa
1 kašika origano
200 gr margarina


Priprema :

Kvasac razmutiti sa mlakom vodom,dodati šećer,kvasac i nekoliko kašika brašna.Izmešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U vanglu staviti jaje,so,kiselo mleko,isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo.Ako je potrebno dodati još malo brašna.Testo je gotovo kad se ne lepi za prste.Odmah testo podelite na 2 dela a svaki deo na 5 loprica.Svaku lopticu rastanjiti i na svaku narendati margarin.Na zadnju koru ne stavljati margarin.Staviti sve kore jednu preko druge.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Razviti oklagijom veliku četvrtastu koru ,veličine većeg pravougaonika.Na koru staviti kečap i kašikom premažite celi koru.Dodajte pola šinke isečene na kockice i trećinu izrendanog kačkavalja.Posuti origanom.Zaviti pizzu u obliku rolata.Seći mini pizze na oko 1 cm debljine i odmah ređajte u plehu u kome će se peći.Pustiti 20 minuta da krenu i peći na 220 C dok ne porumene.Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i na svaku  staviti po prstohvat kačkavalja.Vratiti u rernu još minut da se otopi kačkavalj.Servirati po želji i uživati u hrskavoj pizzi.
Prijatno.