среда, 6. април 2016.

Orah štangle

Orah štangle
Orah štangle

Štangle koje se tope u ustima,pogodne za razne svečanosti  !Ne bih imala ništa protiv da se i nedeljom nađu na mom stolu !

Potrebno je za svetli deo :

120 ml voda
120 gr šećera
70 gr margarina
180 gr mlevenih oraha
180 gr mlevenog keksa

Potrebno za tamni deo .

120 ml voda
100 gr šećera
50 gr margarina
100 gr čokolada
170 gr mlevenih oraha
170 gr mlevenog keksa

Za glazuru .

100 gr bele čokolade
4 kašika ulja
20gr šećerne perlice u boji

Priprema :

Staviti vodu,šećer i margarin da se otopi,mešati dok nestanu kristali.Skloniti sa ringle,dodati orah i keks i izmešati.Pustiti da se prohladi.
Za tamniji deo staviti u odgovarajuću posudu vodu,šećer,margarin i čokoladu.Otopiti dok nestanu kristali.Skloniti sa ringle pa dodati orah i keks.Pustiti da se prohladi.
Svetliji deo podeliti na dva jednaka dela,tamniji se ne deli.Da bi delovi bili jednaki izmerite kuhinjskom vagom.Svetliju smesu stavite u dve kese za zamrzivač od 3 l a tamniji deo samo u jednu.Rastanite smesu po celoj kesi.Presecite ivice i preručite na plato za kolače .Prvo ide svetliji deo,pa ceo tamniji pa opet svetliji.Zadnju koru pritisnuti lagano oklagijom da bi se delovi spojili.Ohladiti kolač.Za to vreme otopiti belu čokoladu sa uljem i preliti kolač.Posuti šećernim mrvicama u boji.Dobro rashladiti i uživati u ukusu.
Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар