среда, 6. април 2016.

Domaća pita sa spanaćem

Domaća pita sa spanaćem
Domaća pita sa spanaćem













Domaća pita koja me je oborila s nogu !Sa zadovoljstvom je pripremam i uživam u zelenoj boji.Ne morate znati recept,dovoljno je pogledati fotografije !A ima ih prilično !Zavirite i vidite kako šef Šaljive kuhinje to radi !Zeleno je zeleno-proverite !

Potrebno je :

3 dl vode
1 kašičica soli
600 gr brašna
1 kašika maslinovo ulje

Za fil je potrebno .

300 gr spanaća
4 jajeta
300 gr sira
1 kašičica soli-ako sir nije dovoljno slan
3 kašike maslinovo ulje

Za premazivanje je potrebno oko 200 gr masti .

Priprema .

Zamesiti testo od vode,soli ,maslinovog ulja i brašna.Umesiti glatko testo i odmah ga podelite na dva jednaka dela.Svaki deo na 10 loptica.Pokrijte ih plastičnom kesom i ostavite 30 minuta da miruju.
Za to vreme napravite fil.Očistiti i oprati spanać.Isecita ga na sitnije komade.Dodati izmrvljen sir,so,maslinovo ulje i jaja.Viljuškom sjedinite i lepo izmešajte.
Nakon 30 minuta svaku lopticu razvući oklagijom koliko može.Premazati  sa po 1 kašičicom ne rastopljene masti.Slagati jednu na drugu svih 10 loptica.Zadnju koru ne premazivati.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Razviti krug od svih 10 loptica i staviti na dno tepsije u kojoj ste stavili pek papir.Preko prve kore staviti ceo fil pa opet razvučenu drugu koru.Oštrim nožem pitu preći na 8 jednakih delova.Razgrejati 2 kašike masti i vruću sipati preko kora.Pitu peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživati u dobrom zalogaju.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар