субота, 23. април 2016.

Kroasani sa sirom

Kroasani sa sirom
Kroasani sa sirom





Nema ništa lepše nego kad dom zamiriše na vruće kiflice !I to dupla mera !Ne znam da li se Vama dešava ali ja napravim 30-ak fotografija,eliminišem  koje mi se ne dopadaju i nekako mi uvek ostanu tri i ne mogu da se odlučim koja je bolja.Baš sam u velikoj nedoumici ili možda ne vršim dobro eliminaciju !Ne znam u čemu je fora !Pa da krenemo :

Potrebno je :

2 jajeta
1 belance
2 dl mlakog mleka
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
1 dl vode
1 dl ulja
1 kockica kvasca
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
1200 gr brašna

Za premazivanje .

250 gr margarina
300 gr sira
1 žumance
1 kašika pavlake
30 gr susama
3 gr morske soli

Priprema :

Kvasac rastopite sa mlekom,dodajte šećer i 2 kašike brašna.Izmešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu stavite jaja,so,ulje,jogurt,vodu,isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na tri dela.Svaki deo na 6 loptica.Svaku lopticu razviti oklagijom do veličine plitkog tanjira i narendajte margarin.Sve šest kora stavljajte jednu preko druge a između stavljajte rendani margarin.Zadnja kora se ne premazuje.Postupak ponoviti i sa ostalim delom testa.Sad razviti veliki krug što tanje.Točkićem za testo preseći na 16 delova .Ako želite manje možete seći i na više delova.Na svakom širem delu stavljati po parče sira i motati kroasan.Ređati u plehu sa blagim razmakom.Postupak ponavljati i sa preostalim delom testa.Pokriti ih krpom i ostavite  najmanje 2 sata da narastaju.Žumance umutiti sa pavlakom i četkicom premazati svaki kroasan.Posuti susamom i morskom solju.Peći na 200 C dok ne porumene.
Uživati u divnom ukusu.Kroasani su lepi i sutradan ali samo ako ostanu !
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар