среда, 16. март 2016.

Zeleni cvet


Proleće samo što nije,zelenilo na sve strane i samo jedan zeleni cvet !Jeste li za ?


Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 250 ml mlakog mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 dl ulja
  • 1 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 ravna kašika soli
  • oko 800 g brašna
  • Za fil:

    • 3 briketa spanaća
    • 2 kriške sira
    • jajeta
    • malo soli
    • Za premazivanje:

      • žumance
      • 1 kašika pavlake
      • malo susama
      • Priprema :
      • Od navedeni sastojaka zamesiti testo i ostaviti na toplom da nadođe. Nadošlo testo podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razviti oklagijom veličine plitkog, velikog tanjira. Tanjir okrenuti naopako na koru i iseći višak testa. Fil podeliti na 3 dela. Premazati prvu koru, staviti fil, pa drugu ukrojenu koru, pa fil i tako 4 puta.
      • Četvrtu koru ne premazivati. Polako podići pitu i staviti je u tepsiju. Na sredini te pite staviti čašu i oštrim nožem preseći testo od sredine ka krajevima testa.
      • Obema rukama uzeti krakove i uvijati po dva puta ka spolja. Postupak ponoviti dok se cela pita ne uvije.
      • Premazati celu pitu žumancetom i posuti susamom. Ostaviti 10-tak minuta da malo nadođe. Peći na 200 C da porumeni.
      • Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар