Ako ste u dilemi šta sutra za ručak evo dobar predlog!.Gulaš sa mesom,paprikama,pečurkama podjednako je dobar ali je piroćanski najbolji !Uverite se !
Potrebno je:
- 400 g svinskog mesa
- 200 g šampinjona
- 4 veće glavice crnog luka
- 2 veće šargarepe
- 3 sveže crvene paprike
- 1 zelene paprika
- 1 oljušteni paradajz
- 1/2 kašičice bibera
- 3 zrna bibera
- malo mirođije
- 1 kašika začinskog bilja
- po potrebi soli
- dosta peršunovog lista
- 4 kašike ulja
- 3 kašike projnog brašna
- 1/2 kašičice aleve paprike
- Priprema :
- Na ulju propržiti sitno sečen crni luk. Kad dobije staklastu boju dodati meso isečeno na sitne kockice. Dodati 1 dl vode i zajedno dinstati na laganoj vatri. Paprike iseći na šnite, a paradajz oljuštiti. Dodati ga da se zajedno dinsta uz povremeno dolivanje vode.
- Šargarepu iseći na kolutove i dodati da se dinsta. Kuvati 1 h na tihoj vatri uz povremeno dolivanje vode i povremeno promešajte. Šampinjone iseći na listiće i dodati ih. Posolite po ukusu, stavite začinsko bilje, mirođiju, biber i alevu papriku. Dinstati još 1 sat na laganoj vatri.
- Pred kraj dodati projno brašno u smesu i promešajte više puta da se ne stvore grudvice i nalijte sa vodom. Vodu stavite onoliko koliko želite da vam bude gust gulaš..Kuvajte još 10 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte dosta seckanog peršuna. Uživajte u ukusu.
- Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар