среда, 16. март 2016.

Piroćanski gulaš sa projinim brašnom

Ako ste u dilemi šta sutra za ručak evo dobar predlog!.Gulaš  sa mesom,paprikama,pečurkama podjednako je dobar ali je piroćanski najbolji !Uverite se !


Potrebno je:

  • 400 g svinskog mesa
  • 200 g šampinjona
  • 4 veće glavice crnog luka
  • veće šargarepe
  • sveže crvene paprike
  • zelene paprika
  • oljušteni paradajz
  • 1/2 kašičice bibera
  • 3 zrna bibera
  • malo mirođije
  • 1 kašika začinskog bilja
  • po potrebi soli
  • dosta peršunovog lista
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike projnog brašna
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • Priprema :
  • Na ulju propržiti sitno sečen crni luk. Kad dobije staklastu boju dodati meso isečeno na sitne kockice. Dodati 1 dl vode i zajedno dinstati na laganoj vatri. Paprike iseći na šnite, a paradajz oljuštiti. Dodati ga da se zajedno dinsta uz povremeno dolivanje vode. 
  • Šargarepu iseći na kolutove i dodati da se dinsta. Kuvati 1 h na tihoj vatri uz povremeno dolivanje vode i povremeno promešajte. Šampinjone iseći na listiće i dodati ih. Posolite po ukusu, stavite začinsko bilje, mirođiju, biber i alevu papriku. Dinstati još 1 sat na laganoj vatri. 
  • Pred kraj dodati projno brašno u smesu i promešajte više puta da se ne stvore grudvice i nalijte sa vodom. Vodu stavite onoliko koliko želite da vam bude gust gulaš..Kuvajte još 10 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte dosta seckanog peršuna. Uživajte u ukusu.
  • Prijatno!