недеља, 6. март 2016.

Tigar torta



Znate,divan je osećaj imati stariju sestru !Iako smo fizički odvojene uvek smo nekako bile bliske.Vesna moja,hvala ti za divne dane koje smo provele zajedno i nekako se vratile u detinjstvo!Jedva čekam da ponovo dođeš! Ljubim te...

Torta je specijano pravljena za ovu priliku!


Višnje i čokolada?Kako odoleti?

Sastojci :
za tamniju koru :
7 komada belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirćeta
3 kašika prezle
6 kašika oraha mlevenih
1 kašika brašna
za belu koru :
7 komada belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirćeta
4 kašika griza
za fil :
14 komada žumanaca
10 kašika šećera
1,5 litra mleka
1 kesica pudinga od vanile
100 gr plazme
150 gr margarina
100 gr čokolade sa suvim grožđem i lešnikom
200 gr višnje.

Uputstvo za pripremu ;

Umutiti belanca posebno u čvrst šam.Dodati šećer i nastaviti mućenje.Kad se čvrsto umuti isključiti mikser pa dodati prezle,sirće,orah i brašno.Sipati u pleh koji je oblozen pek papirom 39x36. Za belu koru ponoviti postupak samo umesto prezle, mlevenog oraha i brašna dodati griz. Za fil je potrebno umutiti žumanca sa šećerom,dodajte kesicu pudinga rastopljenim sa mlekom i zakuvajte u preostalo mleko.Kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri.Pustiti da se ohladi.Margarin umutite penasto pa dodajte hladni fil.Plazmu izdrobite nepravilno a čokoladu isecite na grube komade.Dodajte sve filu.Dodajte i višnje.Sjediniti smesu.
Obe kore preseci na pola da se dobiju četiri kore..Koru secite po dužini. Filovati : tamna kora,fil,bela kora,fil i tako redom dok ne potrošite sastojke. Dekorisati po želji. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар