недеља, 06. март 2016.

Piletina sa pavlakom i krem supom od pečuraka

Piletina?Neiscrpni izvor inspiracije !

Ako ste u dilemi šta sutra za ručak,ako je plata u sredu...evo rešenja sa svega tri sastojaka.


I samo da znate dekoraciju ne ubrajam !

Potrebno je:

4 bataka sa karabatakom
200 ml pavlaka za kuvanje
1 kesa krem supe od pecuraka.

Za dekoraciju:

1 glavica crni luk
dosta seckanog persuna.

Meso skinuti sa kosti i staviti ga na gril tiganju da se peče i unvati lepu rumenu koricu. Meso nije potrebno soliti ni dodavati začinsko bilje jer kesa supe mu da aromu koja mu je potrebna. Za to vreme u činiji staviti sadržaj supe od pečuraka, pavlaku za kuvanje i lepo kašikom izmešati. Kad meso dobije rumenu boju i postane mekano preliti meso ovom smesom.

Pustiti da se krčka još 10 minuta da meso poprimi aromu i da se sjedine sastojci. Meso je mekano i softano, pravi lagani ručak.

Dekorisite kolutima luka i seckanim peršunom. Uživajte.