Ništa nije tako slatko za sutrašni dan kao ova srca sa kremom.Poklonite od srca srcu srce...
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kocka kvasca
- 3 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 dl ulja
- 2 jajeta
- 1 kg brašna.
Za premazivanje:
- 200 g eurokrema
- 50 g margarina.
- Priprema:
- U odgovarajućoj posudi staviti mlako mleko, vodu, šećer i 10 kašika brašna. Razmutiti varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U vanglu staviti jaja, ulje, so, nadošli kvasac i sa brašnom zamesit glatko testo. Potrebno je duže mesiti testo. Pokriti ga i ostaviti na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i kidati male loptice. Radnu površinu nauljiti i svaku lopticu razviti oklagijom do veličine tacne za tortu. Premazati je sa 1 kašičicom krema.
- Uviti u rolat, a rolat preklopiti na pola. Nožem zaseći do polovine preklopljenog rolata i onaj zasečeni deo otvoriti kao knjigu.
- Dobićete srce i to čokoladno.
- Postupak ponavljati dok ne potrošite testo. Sva srca poređati u plehu sa razmakom i pustiti 30 minuta da narastu.
- Na svako srce staviti delić margarina i peći na 200 C dok ne porumeni. Uživati u čokoladnom ukusu.
- Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар