понедељак, 7. март 2016.

Srca sa kremom







Ništa nije tako slatko za sutrašni dan kao ova srca sa kremom.Poklonite od srca srcu srce...

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kocka kvasca
  • 3 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kg brašna.

Za premazivanje:

  • 200 g eurokrema
  • 50 g margarina.
  • Priprema:
  • U odgovarajućoj posudi staviti mlako mleko, vodu, šećer i 10 kašika brašna. Razmutiti varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U vanglu staviti jaja, ulje, so, nadošli kvasac i sa brašnom zamesit glatko testo. Potrebno je duže mesiti testo. Pokriti ga i ostaviti na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i kidati male loptice. Radnu površinu nauljiti i svaku lopticu razviti oklagijom do veličine tacne za tortu. Premazati je sa 1 kašičicom krema.
  • Uviti u rolat, a rolat preklopiti na pola. Nožem zaseći do polovine preklopljenog rolata i onaj zasečeni deo otvoriti kao knjigu.
  • Dobićete srce i to čokoladno.
  • Postupak ponavljati dok ne potrošite ​testo. Sva srca poređati u plehu sa razmakom i pustiti 30 minuta da narastu.
  • Na svako srce staviti delić margarina i peći na 200 C dok ne porumeni. Uživati u čokoladnom ukusu.
  • Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар