Lisnato pecivo kome ne možete odoleti !
Sastojci
Testo ste preklopili kao pismo. Nožem zasecite sve ivice koje su preklopljene, sa svih strana.
Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje. Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje. Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta. Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom.
Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na otprilike 15 mm debljine.
Točkičem za testo seći kvadrate po želji.Ja sam sekla i manje i veće ali mi se najviše dopali oni mali 1x1. Poređati ih u plehu sa blagim razmakom.
Žumance umutiti sa jogurtom i svaki žu-žu premazati četkicom. Pospite susamom i morskom solju. Ostavite 20 minuta da miruju i peći na 220 C dok ne porumene i ne razlistaju se.
Zadovoljstvo je gledati kako se listaju.
Uživajte u ukusu.
Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар