уторак, 8. март 2016.

Domaći žu-žu












Lisnato pecivo kome ne možete odoleti !
Sastojci
za testo:
za premazivanje :
  • 250 gr margarina
  • 1 komad žumance
  • 3 kašike jogurta
  • 30 gr susam
  • 1 kašičica morske so
  • Priprema :
  • Zamesite testo od vode, soli i brašna. Uvidati dobro testo i odmah oklagijom razvucite veliku koru. Narendati ceo margarin.
Preklopiti testo prvo na tri trake, a zatim savijte testo do pola s jedne strane a zatim drugu stranu preklopite preko prve.



Testo ste preklopili kao pismo. Nožem zasecite sve ivice koje su preklopljene, sa svih strana.
Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje. Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje. Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta. Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom. 
Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na otprilike 15 mm debljine.
Točkičem za testo seći kvadrate po želji.Ja sam sekla i manje i veće ali mi se najviše dopali oni mali 1x1. Poređati ih u plehu sa blagim razmakom.
Žumance umutiti sa jogurtom i svaki žu-žu premazati četkicom. Pospite susamom i morskom solju. Ostavite 20 minuta da miruju i peći na 220 C dok ne porumene i ne razlistaju se.
Zadovoljstvo je gledati kako se listaju.
Uživajte u ukusu.
Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар