Nešto drugačije i nesvakidašnje !Rolat i mleveno meso dobitna kombinacija ukusa.Može biti i dobar zalogaj za predjelo !Ne možete pogrešiti bez obzira kako ga servirate !Prijatno !
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 3 češnja belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja (od bele kafe) kuvanog pirinča
- 1 šolja sojinih ljuspica
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 1/2 kašičice mlevene, začinske paprike
- 1/2 kašike začinskog bilja
- 1 čaša pavlake
- 2 jajeta
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 30 g susama
I još
- 3 lista oblande
- po potrebi ulje za prženje
- Priprema :
- Obariti pirinač i ostaviti ga sa strane. Sojine ljuspice preliti sa vrućom vodom i ostaviti da stoji. Za to vreme na malo ulja propržiti sitno sečen crni luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati zatim meso, propržiti ga dok ne promeni boju i zatim dodati kuvani pirinač, sojine ljuspice, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati sitno sečen beli luk i ostale začine. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati jaja i pavlaku i lepo izjednačiti smesu. Oblande prekriti mokrim krpama i ostaviti ih pola sata da ovlaže da mogu lakše da se savijaju i oblikuju. Na mekanu oblandu naneti trećinu fila, zaviti kao rolat, umotati u foliju i staviti u zamrzivač.
- Postupak ponoviti i sa preostale dve oblande. Ako želite da vam rolat bude veći možete fil ravnomerno rasporediti na samo dve oblande. Dovoljno je pola sata da uvijeni rolat bude u zamrzivaču da bi se lakše sekao. Prednost ovog rolata što može stajati u zamrzivaču duže vreme, pa možete unapred napraviti i po potrebi pohovati.
- Mrzle rolate seći na parčiće otprilike na oko 1 cm debljine. Prezle pomešati sa susamom i svaki rolat umočiti prvo u jaja pa u prezle sa susamom.
- Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne uhvate rumenu boju. Vaditi ih rešetkastom kašikom na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće. Hladno služiti. Uživati u neodoljivom ukusu.
- Ovaj rolat može biti predlog za glavno jelo, a može biti i dekorativno, hladno predjelo. Obogatite Vašu trpezu, bićete zadovoljni. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар