уторак, 15. март 2016.

Trodelna pita sa mesom

Ništa lepše nego kad za doručak obradujete svoje najmilije vrućom pitom iz rerne .Super je što pitu možete napraviti uveče a ujutru samo ispečete.Recept je odličan za sve one koji vole ujutru da spavaju a vole topli doručak !

Potrebno je:

  • 600 g kora za pitu
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo začina
  • jaje
  • Za preliv:

    • jajeta
    • 2 dl kisele vode
    • 1 čaša jogurta
    • 2 dl ulja
    • Priprema .
    • Na ulju propržiti glavicu crnog luka, pa dodati beli pa mleveno meso. Posoliti i staviti biber. Mešati 10-tak minuta na laganoj vatri. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. U prohlađenu smesu ubaciti jaje i promešati.
    • Kore podeliti na tri dela, a meso na dva. Staviti prvi deo kora, pa preko polovinu mesa.
    • Opet staviti kore.
    • Na kore opet fil, pa kore. Celu pitu iseći na kockice.
    • Umutiti belanca pa dodati žumanac, kiselu vodu, jogurt i ulje i preliti celu pitu. Treba da odstoji, da bi fil sišao do zadnjih kora. Najbolje pitu napraviti uveče, a ujutru peći ili obrnuto.
    • Prijatno !