Pasulj ?Omiljena hrana mnogih !Nikad prevaziđena i uvek aktuelna.Spremala sam ga pre 20 godina,spremam ga i sad.Menjam začine ali osnova je ista !Samo se pitam da li je bolji sa suvim rebrima,gust,čorbast ili klot ?Prosudite sami i pronađite recept koji Vam najviše odgovara !
Sastojci
- 500 gr pasulja
- 1 komad crnog luka veća glavica
- 2 čena belog luka
- 2 komada šargarepe
- 2 komada crvene paprike
- 3 zrna bibera
- 3 zrna korijandera
- 1 prstohvat majcine dusice
- kasicice nane
- soli po ukusu
- 1 kasika zacinskog bilja
- 4 kasika ulja
- 1 puna kasika brašna
- 3 cena belog luka
- 1 kasicica aleve paprike
- persuna dosta, seckanog
- Uputstvo za pripremu
- Pasulj naliti vodom i ostaviti preko noci da nabubri.Tako se brze skuva.Sutradan izbacite tu vodu,nalijte drugom i pustite da provri.Dodajte seckani crni luk i iseckanu sargarepu.Dodajte papriku,zacine i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Pasulj je gotov kad corba pobeli.Sklonite sa sporeta i ispasirajte pasulj. U odgovarajucoj posudI stavite ulje ,brasno,iseckan beli luk i alevu papriku,promesajte i cim provri dodajte nekoliko kasika ispasiranog pasulja.Promesajte i isipajte u preostali pasulj.Ako zelite da pire bude malo redji dodajte malo tople vode i sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mesanje.Skloniti sa sporeta i dekorisati seckanim persunom,mlevenim biberom i zrnom korijandera.Sluziti kao glavno jelo ili kao prilog uz ribu .
- Uzivati u prelepom ukusu.
- Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар