уторак, 15. март 2016.

Pire od pasulja

Pasulj ?Omiljena hrana mnogih !Nikad prevaziđena i uvek aktuelna.Spremala sam ga pre 20 godina,spremam ga i sad.Menjam začine ali osnova je ista !Samo se pitam da li je bolji sa suvim rebrima,gust,čorbast ili klot ?Prosudite sami i pronađite recept koji Vam najviše odgovara !
Sastojci
  • 500 gr pasulja
  • 1 komad crnog luka veća glavica
  • 2 čena belog luka
  • 2 komada šargarepe
  • 2 komada crvene paprike
  • 3 zrna bibera
  • 3 zrna korijandera
  • 1 prstohvat majcine dusice
  • kasicice nane
  •  soli po ukusu
  • 1 kasika zacinskog bilja
  • 4 kasika ulja
  • 1 puna kasika brašna
  • 3 cena belog luka
  • 1 kasicica aleve paprike
  •  persuna dosta, seckanog
  • Uputstvo za pripremu
    1. Pasulj naliti vodom i ostaviti preko noci da nabubri.Tako se brze skuva.Sutradan izbacite tu vodu,nalijte drugom i pustite da provri.Dodajte seckani crni luk i iseckanu sargarepu.Dodajte papriku,zacine i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Pasulj je gotov kad corba pobeli.Sklonite sa sporeta i ispasirajte pasulj. U odgovarajucoj posudI ​stavite ulje ,brasno,iseckan beli luk i alevu papriku,promesajte i cim provri dodajte nekoliko kasika ispasiranog pasulja.Promesajte i isipajte u preostali pasulj.Ako zelite da pire bude malo redji dodajte malo tople vode i sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mesanje.Skloniti sa sporeta i dekorisati seckanim persunom,mlevenim biberom i zrnom korijandera.Sluziti kao glavno jelo ili kao prilog uz ribu .
    2. Uzivati u prelepom ukusu.
    3. Prijatno !